Leerlingenraad

 

We hebben op onze school vanaf het 3de trimester 2015-2016 een leerlingenraad. De raad bestaat uit leerlingen van het 6de leerjaar: Nissa Lumuanga Eto, Youssef Haimou, Floris Lummen, Marie Geens en Zaora Osman. Het initiatief voor het oprichten van een leerlingenraad kwam van deze leerlingen.

 

  • Waarom een leerlingenraad ?

We willen de leerlingen een stem geven in onze school. We willen de betrokkenheid van onze leerlingen op school bevorderen, hen leren mee verantwoordelijkheid dragen. We laten hen hierbij ondervinden wat realistisch en haalbaar is.

  • Organisatie

De leerlingenraad wordt vertegenwoordigd door leerlingen uit het 6de leerjaar. Dit schooljaar houden ze zich uitsluitend bezig met het organiseren van middagactiviteiten op donderdag.

  • De leerlingenraad stelt zich voor :

Nissa Lumuanga Eto

Hallo, ik ben Nissa. Ik heb één broer, Ilias en ik ben 11 jaar. Ik heb een heleboel hobby's. Zo vind je mij vaak in het zwembad, daar zit ik in een zwemclub. Op woensdag ben ik creatief aan het werk in de tekenacademie en op zondag ben ik lekker stoer op de scouts! Ik kwam op de proppen met de vraag om een leerlingenraad te hebben, ik vind dit gewoon tof!

Zaora Osman

Hallo, ik ben Zaora. Ik heb 1 zus en twee broers en ben 10 jaar. Ik hou van tekenen, knutselen en creatief aan het werk zijn. Mijn lievelingseten is spaghetti. Mijn favoriete kleur is paars, maar ik ben niet voor Anderlecht! GO BRUGGE! Ik ga naar de tekenacademie en ik hou er ook van om mijn nagels origineel te lakken. En o ja, ik kijk ook graag tv! Ik zit bij de leerlingenraad omdat ik graag activiteiten mee wil organiseren. De midddagspeeltijd duurt zo lang, dus het lijkt mij leuk om met de hele school samen iets te doen.

Youssef Haimou

Hallo, ik ben Youssef. Ik heb twee zussen en drie broers en ben 11 jaar oud. Mijn hobby's zijn fietsen en boksen. Boksen doe ik in een boksclub, daar kan ik echt wel mijn mannetje staan! Ik zit in de leerlingenraad omdat ik alle klassen graag een fijne middagspeeltijd wil geven!

Floris Lummen

Hallo, ik ben Floris. Ik zit in het 5de leerjaar. Ik ben 10 jaar en zit sinds dit schooljaar bij de leerlingenraad. Ik heb een broer en een zus.In mijn vrije tijd vind je mij bij de scouts of in de tekenacademie. In de leerlingenraad zal ik mijn best doen om zoveel mogelijk leuke spelletjes uit te vinden.

Marie Geens

Hallo, ik ben Marie. Ik zit in het 6de leerjaar en ben sinds dit jaar lid van de leerlingenraad. Ik ben 11 jaar en in mijn vrije tijd speel ik toneel, ik doe dan ook woord. Verder hou ik ook nog van knutselen, maar ik zit niet op de tekenacademie. Mijn lievelingseten is lasagne. Mijn favoriete kleur is groen. Ik heb één broer,  Lowie. Hij zit in het 2de leerjaar. Ik zit bij de leerlingenraad omdat de speeltijd anders saai is. Nu kan ik iets leuk organiseren. Ps. Ik heb een map vol ideetjes!