Begin van het nieuwe schooljaar met een wereldreis

01-09-2011 09:00

Naar jaarlijkse gewoonte is de eerste schooldag in de stedelijke basisschool De Lettertuin meteen ook de voorstelling en start van hun nieuw schoolproject. Op de versierde speelplaats werden de leerlingen vandaag verwelkomd door directie en leerkrachten en het project ‘Ik reis de wereld rond’ voorgesteld. Lotte Fonck:

 

‘We reizen een schooljaar lang heel de wereld rond en ontdekken samen alle werelddelen. Tijdens de maanden september en oktober toeren we rond in Europa. Daarna houden we halt in Azië. Dan reizen we door naar de kangoeroes en de struisvogels in Oceanië. In de winter gaan we bibberen bij de pinguïns op Antarctica. Afrika is onze volgende bestemming en naar het einde van het schooljaar toe verkennen we Noord en Zuid-Amerika.

 

Vandaag hebben de kinderen al een beetje kennis gemaakt met alle delen van de wereld. Op de speelplaats stonden zes mooi versierde standen. Elke stand vertegenwoordigde een werelddeel en was mooi aangekleed met souvenirs en voorwerpen die horen bij het betreffende werelddeel. Bij elk werelddeel lagen opdrachten die alle kinderen in klasverband uitgevoerd hebben.

 

Europa werd een zoektocht naar alle Europese landen. In Azië mochten ze zich bekwamen in de Japanse vouwkunst ‘origami’ en konden ze tangrams maken en jenga spelen. In Oceanië hebben ze een wedstrijd kangoeroerace en struisvogelrace gehouden. Op Antarctica dansten ze de pinguïndans. In Afrika werd er muziek gemaakt op het ritme van Afrikaanse muziek. In Noord-Amerika hebben ze basketbal gespeeld en in Zuid-Amerika mochten ze hoelahoepen en Mexicaanse tortilla’s maken.

 

Als dat geen leuke eerste schooldag was…’