Week van de Mobiliteit - Strapdag op 22 september

22-09-2011 00:00

De Strapdag, de autovrije schooldag voor basisscholen is in 2011 aan zijn vierde editie toe. Net als in mei staat de 3de week van september bij vele scholen in het teken van verkeer en mobiliteit. De Strapdag is het hoogtepunt van heel wat activiteiten rond dat thema die dan ontplooid worden.

Op aanmoediging van de school komen kinderen massaal per fiets of te voet naar school. Dat blijkt ook uit een meting die in 2010 werd uitgevoerd: een reductie van meer dan 50% autoverplaatsingen naar school!

Ook hier moet het de bedoeling zijn dat ouders, kinderen en scholen permanent aandacht schenken aan duurzame mobiliteit in het woon-schoolverkeer. Schoolroutekaarten, fiets- en voetpoolen en de herhaling van sensibilisatie-acties zijn een manier om de doelstellingen van de Strapdag tijdens het schooljaar te laten doorwerken. Meer info daarover vind je op www.octopusplan.be.

De Strapdag wordt telkens op 22 september georganiseerd. Dit valt samen met de European Car Free Day. Het centrale thema van de Strapdag 2011 is "energie-effici├źntie".

Ook onze school 'De Lettertuin Ninove' neemt deel aan dit initiatief en draagt zo zijn steentje bij !