Ontstaan van onze school

Na de oprichting van de wijk 'Groene weg' door Ninove-Welzijn startte op 1 september 1968 Juffrouw Monique Berckmans met een kleuterafdeling voorlopig in een gewoon burgerhuis, op de nabijgelegen Aalsterse Steenweg. In de daaropvolgende maand werd zij met haar kleuters overgeplaatst naar de eigenlijke wijk zelf waar intussen een geprefabriceerd lokaal werd ter beschikking gesteld.

 

Op 1 september 1970 werd gestart met de oprichting van een eerste leerjaar. De huidige gebouwen werden ingehuldigd op 7 november 1969 door Burgemeester E. Milo. In 1999 werden de gebouwen , wegens de steeds toenemende schoolbevolking uitgebreid met twee nieuwe ruime lokalen.

 

In december 2008 werd de nieuwe naam en het nieuwe logo van de Ninoofse basisscholen voorgesteld. 'GENI' staat voor GEmeentescholen NInove en werd boven de doopvont gehouden in aanwezigheid van de schepen van Onderwijs Tania De Jonge. 'Ninove staat er als scholengemeenschap, en daarom is het belangrijk dat het een identiteit krijgt. GENI wijkt symbolisch één lettertje af van 'Genie', en dat wijst erop dat elk kind in onze scholen een genie is met capaciteiten, maar ook met gebreken.'

 

In 2010 kreeg de school een serieuze gedaanteverwisseling. Er werd een nieuw logo ontworpen en de stedelijke basisschool Seringen werd omgedoopt tot 'De Lettertuin'. Momenteel is de school uitgegroeid tot een erg kindvriendelijke school met ruime speelplaats en speelweide. De huidige schoolpopulatie telt een 60-tal kleuters verdeeld over 4 kleuterklassen en een 130-tal leerlingen in de lagere school.

 

Door onze zorg voor kwaliteit en vernieuwing zijn we een moderne eigentijdse basisschool die uw kinderen prima voorbereidt op verdere studies en op de maatschappij. Wij proberen niet alleen een school te zijn waar veel geleerd wordt, maar waar ook geleefd wordt. Er is ruime aandacht voor het creatieve en een grote zorg om een positieve en aangename sfeer te behouden.