De ouderraad van SBS De Lettertuin

Gaat je kind, net als dat van ons, naar dit kleine schooltje in de wijk? Ben je benieuwd naar wat we als ouderraad doen, heb je zin om af en toe te helpen of wil je weten wanneer je mee kan komen vergaderen? Lees verder …

Overleg met de ouders

Als ouderraad doen we er alles aan om zoveel mogelijk ouders te betrekken. Zowel bij onze eigen werking als bij de werking van het schoolteam. Dit omdat we ervan overtuigd zijn dat onze kinderen door samen te werken nog liever naar school gaan en, ook betere schoolresultaten behalen! Wanneer je vragen hebt bij een algemene beslissing van de school, leggen wij ons oor te luisteren bij het schoolteam zodat duidelijk wordt waarom hiervoor gekozen werd. Als je ervan overtuigd bent dat iets beter anders aangepakt of georganiseerd kan worden, laat ons er dan samen over nadenken. Heb je een fantastisch idee om ook op onze school uit te werken? Geef ons een seintje, wie weet starten we er morgen al mee.

Ondersteunen van het schoolteam

We proberen het schoolteam zoveel mogelijk te ondersteunen in hun dagelijkse werking en acties. Denk bijvoorbeeld maar aan de mama’s die elke woensdag fruit snijden en dit met de glimlach ronddelen.

Koken kost geld

Activiteiten opzetten waarmee we geld in het laatje brengen, doen we ook graag. Denk aan de tombola op het wafelfeest of de bloembollenverkoop. Soms wordt dit geld gebruikt om de schoolkas te spijzen waardoor bijvoorbeeld de school minder moet doorrekenen voor een uitstap. Soms kopen we zelf dingen aan zoals een tuinhuis, een gepersonaliseerde drinkbus voor elke leerling of een bloemetje op de dag van de leerkracht. Ook trakteren we met plezier met bijvoorbeeld een hapje en een drankje na de carnavalsstoet of met een receptie op de onthaaldag.

Maandelijks vergaderen

Bijna elke maand zitten we samen met het schoolteam en overlopen we waarmee we kunnen helpen. Ook bespreken we wat we samen kunnen bijsturen om onze school nog fijner te maken voor elke leerling, maar ook voor ons, ouders. Je bent altijd welkom! We proberen vanaf nu elke maand ons verslag van de vergadering op deze site te zetten. Ook op het infobord aan de schoolpoort zullen we het uithangen. Zo ben je helemaal op de hoogte!

Praktische hulp

Misschien heb je zin om af en toe te helpen? Laat het ons weten en we zetten je bovenaan de lijst van onze “helpende handen”. Grootouders, meters en peters, alle hulp is welkom!

Kortom

We zijn ambitieus. We doen veel en willen nog meer doen, maar we doen alles in overleg met het schoolteam en alleen als we er allemaal achter staan. We zien en horen veel, maar weten niet alles. Het schoolteam zal ons nooit iets lossen over een leerling of diens thuissituatie, we houden dat graag zo. We laten onze persoonlijke belangen niet meespelen, we willen alles, voor alle leerlingen!